Op vakantie in Europese steden

Europese steden zijn bekend onder de Nederlanders. Dankzij de goede verbindingen is het mogelijk om op meerdere manieren van de ene naar de andere plek te reizen. Vaak gaan mensen met de auto naar bekende zonnige plaatsen in Frankrijk of italiƫ. Daarnaast is het mogelijk om met de trein op vakantie te gaan. De kustgebieden van Spanje en Frankrijk zijn populair onder de Nederlanders. Met het vliegtuig worden plekken als Santorini en Kos ook benoemd op het lijstje van de meest bezochte plaatsen van de Nederlandse toeristen. Vanwege de goede verbindingen is het mogelijk om meerdere malen per jaar op reis te gaan naar Europese steden.

Met de trein reizen

Met de trein reizen brengt meerdere voordelen met zich mee. Als milieubewuste persoon is het reizen met de trein vele malen beter voor het milieu dan reizen met het vliegtuig. De verbindingen tussen Nederland en de rest van Europa is goed geregeld, waardoor je de mogelijkheid hebt om naar veel steden te reizen. Daarnaast geniet je met een trein meer van de reis. In de trein kun je in alle rust genieten van het landschap, zoals de bergen en de zee. Vanwege de mooie landschappen die je onderweg tegenkomt, zijn de treinen een grote liefhebber onder de toeristen in Europa.

Een stedentrip in Europa

De stedentrip is een bekend voorbeeld van wat mensen doen wanneer ze in Europa zijn. De goede verbindingen tussen de treinen en snelwegen maken het mogelijk om elk weekend in een ander land en stad te zijn. De laatste tijd wordt de trein als vervoersmiddel aangemoedigd, vanwege haar relatief lage uitstoot. De stedentrip wordt vaak met de trein binnen een maand uitgevoerd, waar je van het oosten naar het westen in Europa reist. In elke stad is het mogelijk om een paar dagen te verblijven in een hotel of hostel. Hierdoor kan je elke stad ervaren. De stedentrip maakt het mogelijk om Europa op een goede manier te kennen.