Gebruik deze tips om je geverfde haar lang mooi te houden

Geverfd haar

Geverfd haar kan er fantastisch uitzien, maar het kan ook snel dof en droog worden als het niet goed wordt verzorgd. Alleen een gewone shampoobar zal helaas niet volstaan. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je geverfde haar lang mooi te houden. Gebruik deze tips om je geverfde haar lang mooi te houden.

Gebruik een goede conditioner

Een goede conditioner is essentieel om je haar gehydrateerd en glanzend te houden. Zoek een conditioner die speciaal is gemaakt voor geverfd haar en gebruik deze elke keer als je je haar wast. Geverfd haar verliest makkelijker vocht en heeft daardoor meer hydratatie nodig. Een goede conditioner kan helpen om je haarkleur langer mooi te houden en ervoor te zorgen dat je haar gezond blijft.

Gebruik een haarmasker

Een haarmasker kan wonderen doen voor droog en beschadigd haar. Geverfd haar is beschadigd geraakt. Dat gebeurt nu eenmaal als je je haar verft, maar het is dus wel verstandig om je haar wat extra verzorging te bieden. Dat kan door je haar 1-2 keer per week een haarmasker te geven dat voedt en hydrateert. Hierdoor behoud je haar meer vocht en wordt je haarkleur minder snel dof.

Vermijd hitte

Geverfd haar is extra gevoelig voor hitte, dus probeer zoveel mogelijk hittebehandelingen te vermijden, zoals föhnen en stijlen met hete tangen. De kans dat je haar te erg uitdroogt en gaat breken is dan erg groot. Als je toch hittebehandelingen moet gebruiken, gebruik dan een hitte beschermende spray om je haar te beschermen.

Gebruik een beschermende olie

Een olie zoals argan- of kokosolie kan helpen om je haar te beschermen en te voeden. Breng een kleine hoeveelheid aan op het haar voordat je hittebehandelingen gebruikt of voeg het toe aan je conditioner voor extra voeding. Een beschermende olie zorgt ervoor dat je haarkleur langer mooi blijft en in combinatie met onder andere conditioner helpt het je haar sterk te houden.

Knip regelmatig de punten bij

Regelmatig knippen van de punten kan helpen om split ends te verwijderen en je haar gezond te houden. Probeer elke 6-8 weken naar de kapper te gaan voor een knipbeurt. Zo blijft je haar gezond en blijft het mooi en sterk.

Gebruik de juiste basisverzorging

Door deze tips te volgen, kan je geverfde haar lang mooi en gezond blijven. Maar vergeet niet om ook een goede shampoo voor geverfd haar(https://shampoobars.nl/shampoo-voor-geverfd-haar/) te gebruiken en om je haar te borstelen met een zachte borstel om beschadiging te voorkomen. Als je dat niet doet dan is de kans groot dat je haar alsnog beschadigd raakt en dat je haarkleur niet lang mooi blijft.